15 Pattu Sarees yang Indah dan Tradisional | Gaya Hidup

Pattu adalah perkataan Tamil yang bermaksud sutera. Pattu sarees terutamanya sarees India Selatan dengan tekstur sutera. Ini adalah salah satu daripada sare tradisional di India. Ia terkenal dengan bentuk tradisionalnya dengan beberapa reka bentuk moden sekarang sehari. Terdapat pelbagai jenis sutera sutera tulen seperti Samudrika pattu, Parampara pattu, Vastrakala pattu, Vasundhara pattu dan Uppada pattu sarees. Tekstur lembut dan lembut adalah keindahan saree ini. Pattu sarees berkualiti baik mudah didapati di pasaran jika anda ingin memberikan sentuhan tradisional dalam pakaian anda.

Pattu Sarees Terkini untuk Pengantin dengan Imej:

Berikut adalah 15 siri pattu tradisional kami dengan imej yang digambarkan dalam artikel ini.

1. Pale Green Pattu Saree Dengan Pekerjaan Emas:

pattu sarees

Suntikan pattu ini boleh menjadi sempurna untuk solek pengantin. Ini saree walaupun mempunyai naungan hijau pucat tetapi ia tidak kelihatan semacam pucat. Tekstur berkilat pada suteri pattu ini dengan kerja-kerja emas di atasnya membuatkan anda kelihatan bersemangat. Anda mesti berpasangan dengan perhiasan yang sesuai untuk melengkapkan penampilan anda.

2. Red Kanchi Pattu Wedding Saree:

Pattu Sarees-Red Kanchi Pattu Wedding Saree 02

Saree merah murni ini adalah perkahwinan kanchi pattu saree yang mempunyai sempadan emas yang luas yang merupakan gaya istimewa saree India selatan. Corak bulat kerja-kerja yang rumit dilakukan dalam susunan yang sama di seluruh saree. Anda benar-benar melihat pakaian tradisional ini berpasangan dengan baju emas.

3. Pelbagai warna terkini Pattu Saree:

Pattu Sarees-Multi Coloured Pattu Saree 03

1

Pudar gelap berwarna multi pattu terbaru ini juga mempunyai sentuhan tradisional dan kesan berkilat di dalamnya. Reka bentuk emas yang terkenal di atas berlapis warna yang berwarna-warni adalah menarik. Pallu mempunyai kesan kuning dengan kerja-kerja emas yang membezakan separuh daripada saree yang lain.

4. Green Vasundhara Pattu Saree:

Hijau Vasundhra Pattu Saree 4

Vasundhara saree adalah sejenis pattu atau sutera sutera di selatan India. Saree hijau mempunyai kesan teduh yang berbeza pada sekeping saree ini. Ini tidak mempunyai sempadan yang menonjol dengan warna yang berbeza tetapi pallu dibuat menonjol dengan sentuhan emas. Memadankan dengan pallu, blus emas adalah sesuai untuk rupa yang berbeza.

5. Violet-Pink Vastrakala Pattu Saree:

Violet-Pink Vastrakala Pattu Saree 5

Ini sungguh-sungguh banyak kejatuhan pattu mempunyai reka bentuk emas kecil di beberapa bahagian saree. Ia mempunyai sempadan berkilauan yang berfungsi dengan warna merah jambu emas dan gelap yang berbeza. Saree ungu berlipat-lipat untuk memberikan pandangan yang tradisional serta bergaya dengan blus pendek lengan pendek.

6. Peacock Blue Pattu Saree:

Pattu Sarees-Peacock Blue Pattu Saree 06

Saree biru merak kelihatan berbeza. Saree ini mempunyai corak dan reka bentuk yang sama. Ia memberikan banyak warna apabila cahaya dapat dilihat. Ini menjadikan anda kelihatan sangat menarik. Anda boleh membungkus pallu tanpa bersenang-senang untuk meningkatkan kerja cantik emas.

7. Samudrika Red And Off-White Pattu Saree:

Pattu Sarees-Red And Off-White Samudrika Pattu Saree 7

Samudrika pattu saree digambarkan dalam gambar ini. Saree ini adalah campuran warna dan reka bentuk. Perbatasan emas mempunyai sempadan yang besar dengan beberapa karya kreatif tetapi bahagian lain dari saree ini sangat mudah dalam pandangannya. Off-white dan merah adalah kombinasi utama saree ini. Ia juga mempunyai kesan keemasan di sempadannya yang menjadikan pallu cantik

8. Perkahwinan Pereka Hijau Kanchi Pattu Saree:

Pattu Sarees-Green Designer Wedding Kanchi Pattu Saree 8

Pattu sarees sesuai untuk koleksi perkahwinan. Kanchi saree adalah salah satu koleksi. Saree hijau yang megah mempunyai reka bentuk rumit yang sangat kecil di atasnya. Batas emas yang lebih luas mempunyai lapisan merah jambu padanya. Sekeping saree ini kelihatan cantik dalam solek pengantin. Ia dipasangkan dengan pereka rumit dan perhiasan emas.

9. Orange Violet Brocade Pattu Saree:

Pattu Sarees-Orange Violet Brocade Pattu Saree 9

Suntikan pattu ini mempunyai reka bentuk brokat seluruh bahagian ini. Orange adalah berbeza dengan warna ungu di saree ini yang menjadikannya kelihatan cantik. Batas keemasan dan ungu berwarna dengan kerja-kerja emas membuat anda kelihatan tradisional.

10. Ungu Pattu Wedding Saree Dengan Kerja Batu:

Pattu Sarees-Purple Pattu Wedding Saree With Stone Work 10

Saree ini mempunyai batu pereka yang berfungsi sepanjang satee pattu ini. Ini adalah salah satu daripada eksperimen pereka eksperimen. Ini mempunyai kerja-kerja batu yang sangat halus. Pangkalan violet gelap bersama dengan reka bentuk emas kelihatan hebat dan hebat. Ini mesti dipakai dalam parti atau acara istimewa untuk membesarkan kecantikan anda.

Lihat lagi: Pakai Pakaian Pakai Saree

11. Pink berwarna Kanchi Pattu Saree:

Pattu Sarees-Pink Coloured Kanchi Pattu Saree 11

Kanchi pattu saree ini sangat bergaya dan anda boleh memilih kesederhanaannya. Warna utama adalah asas merah jambu bersama dengan jalur pereka berwarna. Reka bentuk bunga, beberapa reka bentuk berwarna bercetak dilakukan dalam satee pattu ini.

12. Blue Gold Pattu Saree:

Pattu Sarees-Blue Gold Pattu Saree 12

Ini pattu saree mempunyai pattu yang rumit. Ini menjadikan anda kelihatan glamor. Saree ini mempunyai kesan tradisional dengan warna-warna cerah ini. Warna biru dan hijau ini berbeza. Gabungan ini agak luar biasa dalam pakaian.

Lihat lagi: Koleksi Sarees Pengantin

13. Dark Blue Parampara Pattu Saree:

Pattu Sarees-Dark Blue Parampara Pattu Saree 13

Warna biru gelap Parampara pattu mempunyai sempadan pelbagai warna. Warna-warna seperti hijau, oren dan emas diletakkan di sepanjang lapisan sempadan. Batasan itu mempunyai beberapa karya yang rumit di atasnya. Sederhana pattu sederhana ini kelihatan bersemangat terutamanya disebabkan oleh kombinasi warna. Anda boleh berpasangan dengan blaus oren yang kelihatan hebat dan memuliakan kecantikan anda.

14. Merah Dan Hitam Zari Kain Kanchi Pattu Saree:

Pattu Sarees-Red And Black Zari Woven Kanchi Pattu Saree 14

Red kanchi pattu kelihatan glamor dan bergaya. Pereka kanchi pattu ini berbeza dari pattu kanchi konvensional. Saree ini mempunyai kerja-kerja keemasan yang elegan di dasar hitam di sempadan. Sama seperti memakai saree yang direka dengan berat dengan tekstur sutera dan lembut, tambahkan gaya suntikan pattu ini di dalam almari pakaian anda. Dalam gambar ini, model itu memakai blaus pereka yang bertubi-pinggang yang mempunyai kesan sempadan yang sama.

Lihat lagi: Sarees Bersih Terkini

15. Kanchi Kuning Dan Merah Pattu Saree:

Pattu Sarees-Yellow And Red Kanchi Pattu Saree 15

Patung kanchi kuning dan merah adalah pakaian gaya yang menonjol untuk memberikan pandangan yang bertenaga kepada anda. Pallu berwarna merah dengan reka bentuk emas manakala bahagian lain dari seluruh pattu saree mempunyai warna kuning murni. Saree ini kelihatan sederhana tanpa sebarang reka bentuk rumit. Melangkah untuk pakaian yang ringkas namun cantik kanchi pattu saree ini sesuai untuk penampilan anda.

Gaya yang berbeza untuk acara tradisional, tujuan perkahwinan, majlis atau mana-mana acara tertentu boleh dipilih di antara 15 gaya pattu sarees ini. Pattu sarees pereka adalah pengubahsuaian terkini di kaunter tradisional untuk memperbesar kesannya. Pakaian bertekstur halus ini boleh dipakai oleh wanita yang berumur berbeza.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 + = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map