9 Tips Pedicure Terbaik Di Rumah | Gaya Hidup

Pedicure adalah salah satu cara di mana wanita cuba untuk mengasah dirinya dengan cara yang sempurna. Kuku adalah aspek tubuh yang pasti menarik perhatian terutama pada wanita. Pedikur adalah satu prosedur pembersihan yang digunakan sama rata oleh lelaki dan wanita untuk menghilangkan kotoran dan kotoran yang terkumpul di kaki dan kuku dan biarkan ia segar. Wanita pergi batu tambahan dan menggunakan warna kuku untuk menjadikannya cantik dan menarik. Walau bagaimanapun, seseorang perlu menyimpan beberapa tip pedicure berguna untuk faedah maksimum. Gunakan panduan dandanan ini untuk membantu diri anda dalam cabaran pedikur yang berjaya.

pedikur tips

Tips Mudah untuk Pedicure di Rumah:

Petua-petua yang disebut di bawah ini bukan sahaja mudah untuk diikuti tetapi juga berkesan dalam mendapatkan hasil.

Creamy Pumice Stone:

Untuk pedikur yang berkesan, seseorang harus menggunakan batu apung krim yang memberi hasil yang baik. Seiring dengan ini, terdapat banyak batu dan scrub yang terdapat di pasaran yang berperisa dalam alam semula jadi. Mereka bekerja dengan keajaiban juga. Salah satu yang terbaik yang disarankan di sini ialah scrub peppermint untuk pedikur.

Lihat lagi: Galeri Reka Bentuk Seni Kuku Pink

Lemon Moisturizer berfungsi:

Apabila melembapkan kutikula untuk melembutkan mereka untuk penyingkiran yang mudah, salah satu yang terbaik adalah produk yang mempunyai lemon sebagai bahan aktif. Bukan sahaja ini membantu dalam membersihkan kutikula yang betul tetapi juga membantu dalam meringankan kulit dan menambahkan bersinar. Manfaat ini harus selalu diingat.

Cara Dapatkan Pandangan Bersih:

Perkara pertama yang penting ialah mengeluarkan kotoran dan kotoran dari kaki untuk memastikan bahawa pengelupasan memberikan hasil yang jauh lebih baik di kemudian hari. Untuk ini, seseorang perlu merendam kaki dalam air suam selama kira-kira 15 minit dengan jus lemon atau minyak pati. Air garam juga akan berfungsi. Air harus diubah untuk membersihkan air suam dan kaki harus direndam selama 15 minit sebelum anda memulakan proses pengelupasan. Ini akan menjadikan kaki kelihatan bersih dan lebih segar selepas pedicure.

1

Ambil Urut:

Bagi mereka yang mendapat pedikur yang dilakukan dari seseorang, harus memastikan urut yang baik sebelum pembersihan kaki terakhir. Ini akan melembapkan kulit pada kaki dan meninggalkannya lembut dan dipelihara. Kira-kira 10 minit urut di setiap kaki adalah disyorkan.

Lihat lagi: Cara Hapus Kuku Akrilik

Pat ia kering:

Orang ramai mempunyai tabiat menggosok kulit mereka dengan tuala apabila mengeringkannya. Walau bagaimanapun, ini adalah salah satu kebiasaan yang perlu diubah. Kaki pedicure harus sentiasa pat kering dengan tuala bersih dan tidak disapu. Ini akan terus menjaga khasiat terkunci dan tidak memberi kesan sampingan pada kulit kaki.

Cat Nail Perfect:

Terdapat helah ringkas untuk kaedah cat kuku selepas pedikur. Seseorang harus mencelupkan kaki ke dalam air es selepas permohonan cat kuku. Ini membantu cat kuku kering dengan cepat dan juga menghalang sebarang masalah.

Lihat lagi: Pedikur Perancis di rumah

Penggunaan Minyak Zaitun:

Daripada minyak kutikula, seseorang boleh dengan mudah menggunakan minyak zaitun untuk melembutkannya. Ia memberikan hasil yang jauh lebih baik daripada yang anda jangkakan.

Ikuti dengan Pelembap:

Setiap kaedah pedicure selepas memecahkan kulit dengan sebaiknya hendaklah diikuti dengan penggunaan krim kaki kuku atau pelembap yang ada di tangan. Ini akan membantu menyuburkan kulit dan menjadikan kulit lembut dan bersinar. Petua ini perlu diikuti dua kali setiap hari pada hari berikutnya untuk datang pada waktu pagi selepas mandi dan pada waktu malam sebelum tidur.

Lihat lagi: Kuku seni kuku

Tinggal dalam keadaan baik:

Pedikur bukan sahaja membersihkan kaki tetapi juga cara untuk memanjakan anda dari tekanan hidup harian. Ini menjadikannya sangat penting untuk kekal dalam suasana yang baik dan positif sambil melakukan pedikur. Juga, jangan keras pada kaki.

Sumber Imej: Saham pengatup

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 + = 87

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map