Kesan Sampingan Cuka Apple Cider | Gaya Hidup

Cuka cider epal adalah salah satu hadiah paling bermanfaat yang diberikan kepada kita oleh Alam Semulajadi. Bagaimanapun, sama seperti ia mempunyai kelebihan yang tidak terhingga untuk badan dan digunakan sebagai ubat rumah untuk masalah dan keadaan kesihatan, terdapat beberapa kesan sampingan yang mungkin perlu anda hadapi. Kesan sampingan cuka epal epal adalah fenomena biasa dan dilihat dalam banyak orang. Walau bagaimanapun, sebelum anda menggunakan cecair ini dalam mana-mana hidangan atau penawar anda, penting bagi anda untuk mengetahui segala-galanya tentang hal itu termasuk hujung negatif.
Panduan di bawah ini adalah yang memberikan anda kesan sampingan teratas yang boleh menyebabkan cuka epal cider. Ini adalah cara terbaik untuk memperluaskan maklumat dan pengetahuan yang biasanya kita hanya membatasi diri kepada manfaat. Semak mereka:

epal cider vinegar side effects

Masalah Isteri:

Terdapat banyak orang yang mengadu mengambil cuka sari apel setiap hari membawa kepada perasaan mual di dalamnya. Ia mungkin tidak pergi ke melampau menyebabkan muntah tetapi kemudian ada beberapa jam apabila anda mungkin merasa nauseatik. Ini mungkin menjengkelkan untuk menghadapi setiap hari. Orang tidak boleh mengambil cuka sari apel pada perut kosong dalam keadaan sedemikian. Biasanya ia mengambil masa pagi menyebabkan loya.

Lihat lagi: Kesan Sampingan Acai Berry

Sakit Perut:

Ringan kepada sakit perut yang teruk adalah salah satu kesan sampingan lain dari cuka sari apel yang mungkin anda hadapi. Ini biasanya membentang selama beberapa jam dan boleh menjadi agak tidak selesa. Ini adalah kerana sifat asid dan boleh disimpan dengan memasukkan beberapa serbuk baking soda dalam larutan semasa meminumnya.

Punca Jerawat:

Adakah anda seorang yang benar-benar sedar kulit mereka? Jika ya, maka anda harus sedar bahawa penggunaan cuka epal cider pada setiap hari boleh menyebabkan pembentukan jerawat pada kulit. Cuka cider epal membantu dalam membersihkan kotoran dari kulit yang datang ke permukaan kulit dalam bentuk jerawat dan jerawat. Ia akan mereda dalam masa beberapa minggu, jadi anda boleh meneruskan dos cuka epal cider anda.

Krisis kalium:

1

Penggunaan cuka sari apel diketahui menurunkan kadar kalium dalam badan dan mengurangkan ketumpatan mineral dalam tulang. Ini hanya dalam kes penggunaan yang berlebihan yang juga menyebabkan keadaan ekstrem seperti osteoporosis. Ini adalah satu kesan sampingan yang perlu anda ketahui.

Lihat lagi: Kesan Sampingan Daripada Jus Gourd Bitter

Sakit kepala:

Sakit kepala adalah salah satu kesan sampingan yang paling biasa dari banyak produk makanan dan barang semulajadi termasuk cuka sari apel. Ini akan dihidupkan dan dimatikan dan selama 2-3 minggu akan datang. Ia hanya satu tanda bahawa badan semakin detoksifikasi. Tiada apa yang perlu dibimbangkan sehingga kesakitan terlalu teruk. Jika ia berterusan selama lebih dari 3 minggu maka anda mungkin alergi terhadap cuka sari apel dan oleh itu ia harus dihentikan.

Gatal:

Ramai orang mengalami gatal-gatal di dalam badan selepas memakan cuka epal epal selama beberapa hari pertama. Ini tidak berlaku kerana sebarang ruam dan merupakan tindak balas alergi kepada penggunaan. Jika kesan sampingan sedemikian berpengalaman, maka seseorang harus segera menghentikan penggunaan cecair ini. Seseorang juga boleh menghentikan cecair selama beberapa hari dan kemudian mengambil lagi untuk melihat apakah masalah itu berterusan.

Lihat lagi: Kesan Sampingan Bawang Putih

Kesan pada Enamel Gigi:

Tahap berasid cuka sari apel mempunyai kesan negatif pada enamel gigi dan menyebabkan ia memusnahkan. Ia juga menambah warna kuning ke gigi dan membawa kepekaan gigi. Anda boleh mempunyai cuka sari apel dengan jerami untuk memastikan ia tidak bersentuhan dengan gigi. Orang juga boleh berus gigi selepas cuka epal cider untuk mengurangkan kesan asid pada gigi dan enamel.

Imej Sumber: Shutterstock

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − 21 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map