Top 15 Beautiful Rajasthani Sarees With Pictures | Gaya Hidup

Di Rajasthan, mereka mempunyai cara yang unik untuk membuat saree. Mereka jelas berbeza dari Gujarati, Marwadi, dll tetapi tidak kurang daripada jenis lain dari saree. Sebaliknya, mereka dianggap sebagai salah satu daripada kelas sarees terbaik sukan yang direka bentuk untuk mereka dan menggunakan sutera dan bahan-bahan lain untuk membuat beberapa yang terbaik dpt dipakai untuk semua wanita di luar sana.

Rajasthani Sarees Terkini dan Menarik Dengan Imej-imej:

Sekiranya anda suka reka bentuk saree seperti ini, maka orang yang dibincangkan dalam artikel ini akan sesuai dengan anda. Top 15 Rajasthani sarees dibincangkan di bawah bersama-sama dengan gambar.

1. Alat Lukisan Rajasthani Saree:

rajasthani sarees

Ini adalah salah satu pameran terbaik budaya saree India. Sekiranya anda masih belum mengetahuinya, ini adalah saree perkahwinan dan boleh digunakan untuk majlis-majlis khas lain juga. Corak yang sukan saree ini di bahagian bawah dan bahagian sampingannya sangat cantik dan setiap wanita akan suka cara saree ini memaparkan seni tradisional. Sekiranya anda sanggup mencari yang terbaik dengan memakai pakaian etnik yang sesuai untuk wanita India, maka anda harus mempertimbangkan perkara ini dan lupa semua yang lain.

2. Saree Tradisional Rajasthani:

Rajasthani Sarees.2

Ini adalah sesuatu yang semua wanita Rajasthani mempunyai sekurang-kurangnya dipakai sekali dalam hidup mereka dan sekarang anda boleh memakainya juga dan kelihatan memikat seperti mereka. Corak yang digunakan dalam merekabentuk saree agak luar biasa dan reka bentuk kecil yang halus dilakukan di atasnya adalah sangat hebat dan anda akan menyukainya. Warna merah jambu sangat kelihatan di dalam saree ini yang menjadikan wanita kelihatan manis dan menarik. Sekiranya anda mahu sukan sesuatu yang baru dan bergaya, lepaskan saree ini dan batu itu di atas badan anda.

3. Rajasthani Chiffon Saree:

Rajasthani Sarees.3

1

Ini mungkin salah satu daripada sarang paling manis sepanjang masa. The saree sukan corak yang hebat dilakukan di seluruh permukaan. Jika anda mencari sesuatu yang bergaya musim ini yang akan membezakan anda dari yang lain, maka ini adalah yang sesuai untuk anda. Memilih sesse Rajasthani yang betul boleh menjadi sibuk. Oleh itu, saree ini adalah sesuatu yang mengurangkan kerja dan semata-mata membolehkan anda melihat yang terbaik, sebaik sahaja anda membawanya ke atas badan anda. Jika anda mencari sesuatu yang akan meniup pikiran anda dan membuat anda kelihatan cantik, maka ini boleh menjadi jenis saree yang tepat untuk anda.

4. Rajasthani Magic Red Saree:

Rajasthani Sarees.4

Ini kelihatan seperti ia terbuat dari rempah merah Rajasthani. Ini sebenarnya salah satu daripada sarees tradisi terbaik yang pernah anda alami dan ia memaparkan corak memikat yang dilakukan menggunakan warna yang berbeza. Ia kelihatan benar-benar bergaya tetapi mempunyai sejenis sentuhan moden yang berfungsi seperti sihir dan menjadikan saree ini kelihatan sangat menarik. Jika anda memerlukan sesuatu yang akan menarik perhatian lelaki dan wanita serta-merta, maka ini mungkin perkara yang sesuai untuk anda.

5. The Blue And Red Bandhani Rajasthani Saree:

Rajasthani Sarees.5

Saraje buatan Rajasthan ini mungkin salah satu perkara terbaik wanita India boleh sukan di tubuhnya. Corak yang dipamerkan oleh saree ini dengan warna putih pada asas biru dan merah cukup mengagumkan dan kebanyakan wanita akan mendapati jenis reka bentuk yang sesuai untuk mereka.

6. Rajasthani Embroidered Saree:

Rajasthani Sarees.6

Ini adalah saree yang cantik bersulam yang dibuat berdasarkan reka bentuk tradisional Rajasthani. Ini kelihatan hebat pada semua yang memakainya dan ia pasti akan kelihatan hebat pada anda juga. Kerana corak glimmering yang berikut ini saree, ia boleh dibawa pada acara istimewa seperti majlis perkahwinan.

7. Red Rajasthani Allure Saree:

Rajasthani Sarees.7

Ini adalah sesuatu yang semua wanita akan suka. Ia adalah salah satu daripada sarees Rajasthani merah terbaik yang mengikuti asas yang menarik. Ia dilakukan dengan menggunakan kain yang selesa sesuai untuk saree (digunakan di Rajasthan) bersama dengan corak putik emas yang kecil, yang sebenarnya merupakan daya tarikan utama dari rupa ini.

8. The Resham Booti Rajasthani Saree:

Rajasthani Sarees.8

Berikut adalah saree cantik yang wanita rajsthani hati. Wanita dari bandar-bandar lain dan budaya lain akan mendapati ini juga menarik. Ini saree mempunyai bersinar sendiri dan kerana ia adalah ciri-ciri yang indah ia boleh dikatakan sebagai salah satu yang terbaik Rajasthani sarees di luar sana.

9. Rajasthani Saree yang berwarna-warni:

Rajasthani Sarees.9

Saraje Rajasthani ini mengikuti corak yang berbeza yang dilakukan di seluruh badan. Saree membuat wanita kelihatan sangat manis dan manis di dalamnya dan ia akan melakukan perkara yang sama untuk anda juga.

10. The Rajasthani Red And Golden Saree:

Rajasthani Sarees.10

Ini saree sukan dua warna yang berbeza dengan berkesan. Bahagian atas saree sukan berwarna merah. Manakala, bahagian bawah sukan warna emas. Gabungan kedua-dua warna yang paling indah untuk sarees, ini boleh dikatakan sebagai salah satu sarees terbaik sepanjang masa dibuat di Rajasthan.

Lihat lagi: Karnataka Wedding Sarees

11. Orange Rajasthani Saree:

Rajasthani Sarees.11

Ini adalah salah satu daripada sarang oren yang terbaik yang dibuat di Rajasthan. Corak sukan saree ini sangat cantik dan ia sebenarnya merupakan salah satu reka bentuk saree yang paling dipakai oleh wanita.

12. The Red Rajasthani Plain Saree:

Rajasthani Sarees.12

Ini adalah sesuatu memakai yang mana setiap wanita akan merasa yakin. Ini saree sukan warna merah indah dan ini boleh dikatakan sebagai salah satu perkara terbaik untuk semua wanita di luar sana. Pola sukan saree ini sangat mengagumkan dan wanita akan mendapati ini sama sekali dapat dipakai untuk hampir semua kesempatan.

Lihat lagi: Assam Saree Styles

13. The Pink Rajashtani Saree Mudah:

Rajasthani Sarees.13

Di sini kita mempunyai saree merah jambu yang indah yang memaparkan warna merah jambu. Ia kelihatan sangat baik pada badan dan boleh dikatakan sebagai salah satu sarees terbaik sepanjang masa yang dibuat oleh pereka Rajasthani.

14. Kasual Rajasthani Blue Saree:

Rajasthani Sarees.14

Ini adalah sederhana Rajasthani blue saree yang bertujuan untuk tujuan kasual.

Lihat lagi: Orissa Silk Sarees

15. The Creamy Rajasthani Cotton Saree:

Rajasthani Sarees.15

Saraj ini Rajasthani datang dengan warna merah jambu pada badan dan untuk semua ciri-ciri yang hebat yang dapat dilihat dari gambar di bawah, ia boleh dipanggil untuk menjadi salah satu sare terbaik untuk wanita di luar sana.

Sekiranya anda suka jenis saree ini, maka orang yang dibincangkan dalam artikel ini akan sesuai dengan anda. Melihat rajasthani sarees melebihi semua yang lain dan anda hanya akan tahu ini sebaik sahaja anda mengikatnya.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map