Top 9 Hindu Rangoli Designs | Gaya Hidup

Tidak ada cara yang lebih baik untuk merayakan perayaan daripada dengan kecerahan, warna dan kebahagiaan. Rangoli adalah sesuatu yang mempunyai semua itu dan dengan itu menjadi sebahagian besar perayaan India. Reka bentuk yang paling popular dan mudah dibuat untuk semua majlis seperti pujas atau perayaan agama telah dibentangkan dalam artikel ini, setiap satu yang terikat untuk meniup fikiran anda.

Reka bentuk Rangoli Hindu Cantik:

1. The Rangoli Floral:

hindu rangoli

Ini adalah garis besar yang dipilih untuk Rangolis kerana fleksibiliti yang unik. Coraknya boleh memasukkan satu bunga di tengah dan banyak yang kecil di sekitarnya. Atau ia boleh merangkumi rangkaian bunga rumit yang warna-warni dan berwajah mata. Sama ada, ini berlaku untuk menjadi popular di semua bahagian India di kalangan orang Hindu, yang sangat suka corak bunga.

2. Reka Bentuk Diya Rangoli untuk Pujas:

Hindu Rangoli Designs - Diya Rangoli Design for Pujas

Rangoli eksklusif untuk merayakan malam Diwali ada di sini. Kebahagiaan dan menunjuk ke arah simbol cahaya, diya di lantai untuk Diwali rangoli adalah idea yang hebat. Untuk membuatnya, meninggalkan pusat panggung untuk diya, semasa anda menghiasi sekitarnya dengan warna merah atau oren yang cerah. Anda boleh membuat bunga atau corak geometri untuk memberikannya getaran semula jadi.

Lihat lagi: Rangoli Special Diwali

3. Peacock Menjimatkan Hari:

Hindu Rangoli Designs - Peacock Saves The Day

1

Rangoli boleh putih atau hijau, dua warna merak. Walau bagaimanapun, untuk menjadikannya lebih berwarna ke hijau akan menjadi idea yang lebih baik. Mulakan dengan membuat wajah merak dan kemudian selesai dengan memperincikan bulunya di belakang.

4. Reka Bentuk Rangoli Merah dan Putih:

Hindu Rangoli Designs - The Red and White Rangoli Design

Tidak seperti yang berwarna-warni sebelumnya, motif rangoli ini agak mudah dan menggunakan hanya dua warna. Ini boleh menjadi rangoli yang sangat tradisional untuk keluarga yang tidak mempercayai terlalu banyak dekorasi atas.

5. Reka Bentuk Rangoli yang Terperinci:

Hindu Rangoli Designs - The Detailed Rangoli Design

Yang kelima rangolis Hindu adalah mahakarya dan membawa pulang penghargaan menjadi yang terbaik dalam senarai ini. Dari potret yang menyembah Tuhan kepada reka bentuk yang rumit untuk hiasan koridor, terdapat banyak cara untuk membawa rangoli ini ke kehidupan - satu-satunya intipati biasa melalui semua itu adalah perhatian yang diberikan kepada butiran.

Lihat lagi: Reka bentuk Rangoli Festival

6. Reka bentuk Ganesha Rangoli:

Hindu Rangoli Designs - The Ganesha Rangoli Design

Sebahagian besar Rangol Hindu diambil oleh Tuhan kesayangan Tuhan Lord Ganesha. Setiap tahun, lakhs orang India membuatnya dengan tangan mereka sebagai rangolis dan menyembahnya dengan pengabdian. Buat gambaran kasar bagaimana Tuhan Ganesha kelihatan seperti dan kemudian isi di dalam dengan warna-warna terang biasanya hijau jika anda membuat satu daun yang berdaun.

7. Reka Bentuk Rangoli:

Hindu Rangoli Designs - The Dotted Rangoli Design

Ini adalah motif menarik tetapi memerlukan banyak masa untuk mereka bentuk kerana setiap struktur terdiri daripada pelbagai titik yang membentuk reka bentuk rangoli.

8. Reka Bentuk Rangoli Tahun Baru:

Hindu Rangoli Designs - The New Year Rangoli Design

Tahun-tahun baru disambut di negara-negara yang berbeza seperti budaya serantau mereka, itulah sebabnya rangoli ini terkenal di kalangan semua umat Hindu seperti jenis mereka sendiri seperti Bengali, Punjabi atau Marwari New Year.

Lihat lagi: Reka bentuk Rangoli terkini

9. Rangoli Holi Rangoli:

Hindu Rangoli Designs - The Circular Holi Rangoli

Tidak ada yang lebih baik daripada merayakan pesta warna dengan rangoli pekeliling terang yang mempunyai semua warna yang dibentangkan secara berasingan dalam cara bulat.

Ia boleh diandaikan bahawa pada akhirnya, anda telah membuat fikiran anda tentang reka bentuk dan corak yang sesuai untuk gaya dan rasa anda. Jadi untuk perayaan seterusnya, bersiap-siaplah dengan susun atur dan mengejutkan semua orang dengan karya warna anda.

Imej Sumber: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map