Apa yang Harus Dipakai untuk Konsert Rap

Berpakaian yang sesuai adalah bahagian penting dalam menghadiri konsert. Anda boleh memanggilnya sebagai pakaian untuk majlis itu. Sekarang setiap genre muzik menuntut pengikutnya memakai pakaian tertentu. Apa yang anda pakai di konsert rock biasanya tidak sama dengan apa yang anda pakai dalam konsert hip hop.

Apabila anda memakai pakaian yang betul, pengalaman konsert keseluruhan anda dengan ketara dipertingkatkan. Orang lebih cenderung menikmati muzik apabila mereka memakai sesuatu yang mempunyai persamaan atau persatuan dengan sifat muzik yang mereka dengar. Ia memberi mereka rasa kepunyaan. Itulah sebabnya, anda memerlukan sesuatu yang membawa anda ke dalam mood. Anda memerlukan sesuatu yang membekalkan tangan anda dan mengayun pinggul anda. Paling penting, anda memerlukan pakaian dan aksesori yang menentukan anda sebagai peminat gemar artis atau genre tertentu.

Kami sudah bercakap mengenai apa yang perlu dipakai untuk konsert rock. Jadi bagaimana dengan konsert rap? Ia juga boleh menjadi tugas yang mencabar. Sekiranya anda terlalu berhias atau berpelukan untuk majlis itu, anda mungkin menjadi saham ketawa di kalangan orang ramai. Di atas semua, memakai pakaian yang tidak sesuai untuk konsert rap boleh mengurangkan kegembiraan anda untuk acara itu sendiri.

Untuk memastikan bahawa anda tidak akan membuat huru-hara lengkap pada konsert rap, berikut adalah beberapa petua yang akan membuat anda kelihatan sesuai pada acara rap.

  1. T-shirt funky.
Missy Elliot

Missy Elliot

Anda tidak akan kelihatan seperti penggemar rap melainkan jika anda melepaskan baju t-shirt yang berwarna-warni, berwarna-warni dan panjang dengan banyak imej dan tulisan yang dicetak di atasnya. Ini mungkin terdengar clichéd kepada beberapa, tetapi ia sebenarnya jenis pakaian terbaik yang boleh anda pasangkan semasa konsert rap. Sekiranya baju itu terlalu panjang untuk keselesaan anda, maka sekadar mengikat bahagian bawah di depan di simpul. Kemeja yang longgar akan menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk menggerakkan tangan anda dengan bebas dan menari dengan mengalahkan MC.

Kaos tanpa lengan adalah baik tetapi lengan panjang yang panjang benar-benar mengeluarkan peminat rap badass dalam diri anda.

  1. Seluar pendek Harem.

2

Seluar dalam baggy hampir menjadi identik dengan rapper, walaupun pemuzik genre lain lebih suka seluar ini juga. Sebagai peminat rap, anda perlu mendapatkan seluar seperti ini di bawah garis pinggang anda. Jangan takut untuk menunjukkan sedikit seluar merah yang gila dan polka di bawah seluar pendek celana panjang. Sekiranya suhu turun di bawah normal, maka anda boleh memilih seluar panjang atau tiga suku daripada seluar pendek. Anda juga boleh memasangkan celana poket anda dengan tali pinggang berwarna-warni. Pastikan anda mengetahui poket telefon anda. Konsert boleh menjadi lokasi yang ideal untuk memilih poket.

  1. Barang kemas.
Nicki Minaj

Nicki Minaj

Kod pakaian untuk konsert rap tidak begitu berkaitan dengan keanggunan. Ini semua tentang memamerkan bagaimana anda berada dalam pakaian anda. Dengan itu dikatakan, selalu ada ruang bagi anda untuk menunjukkan sentuhan kelas dengan kalung dan gelang berkilauan indah. Aksesori emas atau perak berkilau sangat disyorkan.

  1. Kasut terang.
Zendaya

Zendaya

Memakai flip flop, sandal dan kasut untuk konsert rap boleh dianggap sebagai dosa kardinal. Satu-satunya perkara yang cukup sejuk untuk menghidupkan kepala dan menaikkan beberapa kening di kalangan saudara-saudara lelaki dan saudara perempuan yang penyayang di kalangan orang ramai adalah kasut yang cerah. Ia adalah ideal untuk tidak memakai mereka dengan stoking. Jika anda memakai satu, pastikan ia putih dan pendek. Anda tidak mahu kaus kaki anda untuk menarik perhatian dari kasut spektakuler yang anda pakai.

1
  1. Bandana.
Da Brat

Da Brat

Bergantung pada jenis gen rap yang anda dengar, bandana boleh menjadi aksesori yang sejuk untuk menambah pakaian anda semasa menghadiri konsert tersebut. Bandanas hitam dan biru tidak lagi menjadi trend, jadi anda mungkin ingin mencuba beberapa warna yang lebih terang di hijau, merah jambu, kuning dan oren.

  1. Pembunuh warna.
Jean Grae

Jean Grae

Kebanyakan konsert bermula apabila matahari masih di sana di langit, dan haba menghancurkan kulit anda. Sekiranya anda ingin kelihatan sejuk, tenang dan menakutkan semasa konsert rap, anda mungkin mahu memakai beberapa warna pembunuh berwarna hitam yang boleh didapati di pasaran. Pastikan anda membawa mereka sekali malam jatuh, kecuali anda berpura-pura menjadi Pitbull.

Ini adalah beberapa pakaian dan aksesori asas yang harus anda pertimbangkan untuk konsert rap. Anda bebas untuk menyesuaikan dan memperibadikan pakaian anda sebanyak yang anda boleh. Ingatlah, pakaian konsert rap semua kelihatan santai, sejuk dan tersusun.

(semua imej diperolehi melalui pinterest)

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 + = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map