30 Selebriti Terbaik di Hollywood

Percaya atau tidak, ia bukan hanya kelihatan yang membawa anda melalui kehidupan. Kadang-kadang anda benar-benar perlu mempunyai otak untuk menyokong semuanya untuk berjaya. Kebanyakan orang percaya bahawa selebriti tidak pintar hanya kerana mereka tidak pernah menunjukkan sisi mereka sebelum ini. Anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa beberapa pelakon, penyanyi dan bintang kegemaran anda adalah beberapa orang yang paling pintar. Lihat saja beberapa contoh berikut jika anda tidak percaya ...

Berikut adalah 30 selebriti paling popular di Hollywood!

1- Natalie Portman

Neta-Lee Hershlag yang dilahirkan oleh Israel, atau Natalie Portman kerana dia mungkin lebih dikenali, bukan hanya seorang pelakon yang paling terkenal di zaman kita, dia juga pandai hebat!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_01

Kembali pada tahun 2003 dia lulus dari Harvard dengan A.B. ijazah dalam subjek psikologi dan ini sebenarnya memberi dia gelaran menjadi alum pertama yang pernah memenangi Anugerah Akademi 'pelakon terbaik' dan bukan hanya itu, dia tidak kurang daripada enam bahasa yang berbeza, dan telah diterbitkan dalam dua jurnal saintifik yang berbeza.

Kecantikan dan otak - dia benar-benar boleh menjadi pakej penuh!

2 - Ashton Kutcher

Walaupun kita lebih mengenali hunk Hollywood ini untuk peranannya dalam filem-filem seperti Just Married dan rancangan TV seperti Two and a Half Men, dia sebenarnya lebih pintar daripada yang pertama kali anda fikirkan. Beliau telah menjangkakan penerimaannya kepada dua kolej yang layak untuk mengkaji bidang Kejuruteraan, tetapi sayangnya daripada pergi ke Purdue atau MIT, dia keluar dari pendidikan ketika dia berumur 19 tahun supaya dia dapat meneruskan karier aktingnya.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_02

Selepas melihat apa yang telah dicapai dalam kerjayanya setakat ini, itu mungkin bukan pilihan yang buruk! Dia pasti mempunyai otak untuk menyokong semuanya.

3 - Emma Watson

Gadis ini bukan hanya salah satu model peranan selebriti yang paling hebat untuk gadis muda hari ini, dia juga pandai super sama ada anda memilih untuk mempercayainya. Emma yang dilahirkan di Paris (namun bahasa Inggeris) baru-baru ini memisahkan masa antara pendidikan lanjut dan kerjaya lakonannya selama beberapa tahun antara 2011 dan 2014 dan pada masa ini, dia belajar di Brown University untuk lulus dengan gelar sastera Inggeris, dan di Oxford Universiti juga. Lebih-lebih lagi dia baru-baru ini menjadi duta PBB. Bagaimana dia mencari masa untuk menyesuaikan semuanya?!

1

30 Smartest Celebrities in Hollywood_03

4 - Edward Norton

Penulis skrip, pelakon, pengarah filem dan pengeluar ini telah menunjukkan kecerdasannya dengan kerjaya yang berkilauan yang dia ada dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dengan pelbagai penghargaan di bawah tali pinggangnya seperti 'Pelakon Pembantu Terbaik' Golden Globe pada tahun 2006 untuk filem Primal Fear atau pencalonan yang banyak untuk Anugerah Akademi, Anugerah Satelit, Anugerah Pelakon Skrin Pelakon .... dan sebagainya, dia datang jauh sejak zaman teater Off-Broadwaynya.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_04

Beliau telah menghadiri Yale untuk belajar sejarah untuk sementara waktu tetapi selepas kecederaan belakang berhenti hari-hari rowing semasa dia berada di sana, dia memutuskan untuk berehat dan cuba tangannya bertindak, sesuatu yang jelas merupakan keputusan yang besar untuknya. Sejak itu, dia menjadi kegemaran yang kukuh dalam dunia amal dan bukan sahaja bekerja sebagai penganalisis untuk sementara waktu untuk organisasi keusahawanan bukan keuntungan, tetapi juga menjadi fasih dalam bahasa Jepun, belajar dan menguasai seni mempertahankan diri, dan menyumbangkan lebih dari satu juta dolar kepada Yayasan Enterprise yang ditubuhkan oleh datuknya untuk membantu perumahan yang mampu dimiliki.

Lelaki pintar - dia pasti melabur wang dengan baik!

5 - Jodie Foster

Kesilapan pelakon Anak Domba, Jodie Foster bukan hanya menghadiri Yale tetapi juga mempelajari bahasa Perancis peringkat tinggi, malah pergi ke pengajiannya dan mengambil rehat dari kegiatannya yang bertindak. Bukan hanya itu tetapi walaupun selepas dia berehat dari kajiannya selepas percubaan pembunuhan Ronald Reagan (John Hinckley, Jr., lelaki yang cuba membunuh presiden itu, agaknya menjadi obsesi dengan pelakon muda itu dan ini menyebabkan sekumpulan perhatian yang tidak wajar untuknya) dia kembali semula ke sekolah untuk mendapatkan dirinya sebagai Doktor Kehormat dengan ijazah Fine Arts.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_05

6 - Kate Beckinsale

Keajaiban bawah dunia adalah salah satu pelakon paling hebat (dan paling hangat) untuk keluar dari Britain tetapi nampaknya dia adalah salah seorang gadis yang paling pintar untuk keluar dari negara! Kate yang berusia 41 tahun London dilahirkan umur membaca sebelas tahun .... ketika dia berusia enam tahun. Bukan hanya itu tetapi latar belakangnya yang baik dan pendidikan baru-baru ini kini bermakna dia bercakap empat bahasa yang berbeza dengan lancar, dan belajar di Oxford dalam kesusasteraan Rusia, dan Perancis! Tambah fasih Jerman untuk campuran dan anda boleh mengatakan ini adalah satu cookie kecil pintar! Menjadi indah juga membantu, jelas.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_06

7 - David Duchovny

X Files bintang David Duchovny mempunyai keredaan menghadiri DUA Sekolah Ivy League dalam hidupnya, dan bahkan pergi sejauh lulus dari Princeton University dengan B.A. dalam subjek kesusasteraan Inggeris. Dia pergi untuk mendapatkan Master di universiti Yale tetapi pada tahun 1987 dia memesan sendiri bir komersial dan yang lain adalah sejarah yang cukup banyak!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_07

8 - Lisa Kudrow

Rakan-rakan bintang Lisa bukan sekadar kawan cantik Rachel (dan sedikit bonkers) dan Monica, dia sebenarnya mula bekerja dengan ayah saintisnya untuk membantu menjalankan penyelidikan klinikal ... sakit kepala. Ia mungkin tidak kedengaran eksotik atau menarik kepada kami tetapi selepas menerbitkan kajiannya mengenai kajian itu, dan kemudian pergi ke sekolah siswazah, dia memutuskan untuk membuang tuala dan mengikuti impiannya untuk menjadi pelakon. Dengan populariti dan kemasyhuran yang dipukul Friends, kami menganggap bahawa keputusan terbaik, bukan anda?

30 Smartest Celebrities in Hollywood_08

9 - James Franco

Dia bukan hanya lucu, berusia 36 tahun California yang dilahirkan James Franco adalah peminat besar melanjutkan pelajarannya dan seolah-olah memungut ijazah kolej seperti mereka akan keluar dari fesyen! Beliau tidak melakukan yang baik di sekolah menengah tetapi memutuskan untuk kembali dan menamatkan pengajiannya kemudian dalam hidupnya, kemudian menamatkan pengajian dari UCLA, kemudian masuk ke pembuatan film di NYU, pergi ke Brooklyn College dan Columbia University untuk melanjutkan cintanya menulis dan fiksyen, dan bahkan menamatkan Ph.D di Yale juga!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_09

Panas dan cerdas, siapa sangka?

10 - Quentin Tarantino

Sudah dikenal sebagai jenius dalam dunia pembuatan filem, Quentin Tarantino selalu mengatakan dia tidak pernah sangat suka bersekolah tetapi meskipun ini, dia nampaknya mendapat IQ lebih daripada 160! Jadi, anda mempunyai beberapa perspektif tentang apa yang sebenarnya bermakna, itu sama dengan apa yang boleh dianggap sebagai orang yang paling bijak di dunia - Stephen Hawking.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_10

Sudah tentu, daripada meletakkan fikirannya untuk digunakan dengan baik dalam pendidikan, dia memutuskan untuk membuat beberapa filem paling klasik di zaman kita termasuk filem Kill Bill, dan juga Fiksyen Pulp!

11 - Ken Jeong

Lelaki ini mungkin lebih dikenali untuk peranannya yang lucu dalam filem-filem seperti The Hangover dan filem-filem susulan yang berikutnya, tetapi percaya atau tidak, lelaki lucu ini sebenarnya mengkaji ubat dan adalah pakar obstetrik berlesen. Itu sejuk, kan? Sekurang-kurangnya dia boleh kembali kepada kerjaya perubatannya jika dia pernah bosan dengan tindakannya.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_11

12 - Rashida Jones

Sekiranya anda pernah melihat Rangkaian Sosial, I Love You, Man atau The Muppets, anda akan mempunyai idea tentang siapa starlet yang indah ini tetapi bukan hanya hebat di Tinseltown, dia juga seorang gadis yang cerdas!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_12

Anak perempuan berusia 38 tahun dari Quincy Jones, Rashida sebenarnya dikategorikan sebagai 'yang paling mungkin berjaya' oleh rakan-rakannya di The Buckley School di California, dan sebenarnya pergi ke sekolah dengan kedua-dua Kim Kardashian dan Paris Hilton! Selepas hari sekolah menengahnya, dia melanjutkan pelajaran ke Harvard University di mana dia pada asalnya ingin menjadi peguam tetapi memutuskan untuk memilih laluan yang berbeza selepas O.J. Percubaan Simpson untuk pembunuhan. Beliau kemudiannya menamatkan pengajian pada tahun 1997 selepas mempelajari falsafah dan agama.

13 - Matt Damon

Lelaki ini mempunyai banyak tajuk di bawah tali pinggangnya. Dia bukan hanya seorang pelakon tetapi seorang pelakon suara, pengeluar, penulis skrip, dan juga seorang dermawan. Ia adalah filem Good Will Hunting pada tahun 1997 yang meletupkannya ke skrin kami, dan senario bersama dengan sahabat Ben Affleck dengan baik dan benar-benar meletakkannya di peta.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_13

Pada masa itu sebagai pelajar di Harvard, dia mula membina idea di sebalik filem hit, dan walaupun dia keluar dari sekolah apabila dia menyedari bakatnya untuk bertindak dan semua yang ada di sekelilingnya, dia masih dianugerahi dengan sangat berprestij dan memohon Pingat Seni Harvard.

14 - Sharon Stone

Dia mungkin lebih dikenali untuk adegan kaki melintasi Senaman Asas tetapi Sharon telah menunjukkan bahawa terdapat beberapa otak di belakang kecantikannya. Dan dilaporkan mempunyai IQ lebih dari 150 (hanya 6 mata di bawah Quentin Tarantino dan Stephen Hawking), ia adalah pada usia yang sangat muda hanya lima belas tahun yang dia diberi biasiswa untuk kolej di mana dia kemudian belajar kedua-dua seni halus dan menulis kreatif juga! Ini jelas merupakan keputusan yang sangat baik untuknya, memenangi kedua-dua Anugerah Akademi untuk bahagiannya dalam filem Basic Instinct (Pelakon Terbaik), tetapi juga Golden Globe untuk beliau di kasino juga.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_14

Pintar dan menakjubkan! Well done Sharon!

15 - Ashley Judd

Dia seorang aktris Amerika yang terkenal tetapi itu bukan semua Ashley Judd. Ashely Tyler Ciminella yang dilahirkan di California adalah seorang aktivis politik dan juga salah satu gals paling pintar di Hollywood. Beliau mendapat gelar sarjana pentadbiran awam di peringkat kerjaya ketika dia belajar di Harvard's Kennedy School of Government, menyelesaikan gelar dalam satu tahun bukan dua.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_15

16 - Arnold Schwarzenegger

Jadi dia seorang pelakon dan seorang lelaki politik, malah akan menjadi Gabenor California tetapi itu bukan semua dia dikenali. Rupa-rupanya dia adalah satu cookie pintar serta yang sukar!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_16

Di sekolah dia memilih bina badan berbanding sukan lain, dan latar belakang aktif ini sangat dipengaruhi oleh ayahnya yang aktif, tetapi walaupun dia tidak terkenal dengan sifat sekolahnya, dia nampaknya mendapat IQ hampir 135 yang cukup tinggi!

Kami tidak benar-benar tahu sama ada dia mengatakan perkara-perkara 'bodoh' dengan sengaja, tetapi kesilapan pembicaraan awamnya selalu menjadi penyebab kediparan atau kekecewaan walaupun kita pintar diberitahu dia mungkin.

17 - Hugh Jackman

Dia panas, sekejap dan nampaknya juga pintar. Apabila dia belajar di Australia sebagai anak muda, dia mendapat ijazah dalam bidang kewartawanan dan komunikasi. Hari-hari ini dia terkenal dengan sikapnya yang indah dan cara-cara yang lembut terhadap latar belakang pendidikannya, tetapi ia hanya menunjukkan bahawa walaupun lelaki paling hangat mempunyai otak juga!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_17

18 - Steve Martin

Dengan IQ hampir 150, Steve Martin menghabiskan setahun dalam hidupnya cuba masuk ke MENSA kumpulan pendidikan dan bijak yang dia berjaya, dan kemudian menulis tentang kisahnya untuk The New Yorker. Namun demikian, tidak semua kejayaan pendidikannya - walaupun dia terkenal dengan seorang pelakon, dia telah menulis banyak buku, bertanggungjawab untuk sejumlah besar penampilan, berpengalaman dalam falsafah semasa zamannya di California State University dan sangat hampir memilih kerjaya jalan profesor daripada pelakon. Kami pasti gembira!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_18

19 - Anne Hathaway

Bintang Les Miserables tidak dapat melihat pisau paling tajam dalam laci terutama dengan filem-filem seperti The Princess Diaries di mana dia memainkan watak muda dan gemuk sekali lagi, tidak begitu terang. Puteri wannabe nampaknya lebih banyak daripada bertemu dengan mata, dan bersama-sama memancing dirinya sebagai tempat kepada 50 People Paling Cantik oleh majalah People pada tahun 2006, dia juga belajar sebagai major bahasa Inggeris, dan juga mengambil bahagian dalam Kajian Wanita sebelum pergi ke sekolah drama.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_19

20 - Meryl Streep

Dia seorang wanita yang hebat dan anda mungkin tidak dapat melupakan prestasi cemerlangnya dalam filem 2006, The Devil Wears Prada. Dia memenangi tidak kurang daripada TIGA Anugerah Akademi dan kini dianggap sebagai salah satu pelakon filem terbaik masa kita. Dia sejak bercabang untuk menghasilkan dan sekali lagi, telah memenangi pelbagai anugerah untuk ini juga, dan dicalonkan untuk banyak lagi.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_20

Selepas mendapati minatnya untuk bertindak, dia menghadiri Yale School of Drama dan telah hilang kekuatan dari masa itu! Dia adalah satu cookie pintar dan dia pastinya menggunakan semua alat yang ada pada dirinya untuk sampai ke tempat dia sekarang.

21 - Jake Gyllenhaal

Malah, nombor 21 dalam senarai 30 selebriti pintar di Hollywood secara teknikalnya dua orang - Jake dan kakaknya Maggie Gyllenhaal. Mereka berdua belajar di Columbia University dan walaupun hanya satu daripada adik-beradik yang menamatkan pendidikan mereka (Maggie), kedua-duanya dianggap sebagai pelajar yang hebat dan kedua-duanya sangat pintar.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_21

22 - Jordana Brewster

Starlet yang cantik ini sebenarnya menyembunyikan identitinya untuk kembali ke sekolah dan selepas filem The Fast & The Furious semakin besar, mereka mengambil kesempatan. Dia meninggalkan kerjaya lakonannya untuk sementara waktu untuk belajar bahasa Inggeris dan Yale University dan menyatakan bahawa dia adalah ahli geek, berharap dia telah menyertai pertubuhan wanita dan lebih bersenang-senang! Kami pasti ada banyak masa yang tersisa untuk semua itu!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_22

23 - Kevin Spacey

Percaya atau tidak, Kevin Spacey sebenarnya seorang pelakon yang terlatih di Julliard, dan walaupun dia keluar mengikuti karier Broadway, ia kini menjadi salah satu penyokong terbesar dalam perniagaan hiburan dan menggunakan kedudukannya yang terkenal untuk membantu Netflix dari semasa ke semasa! Pelakon yang hebat, cookie pintar dan sekarang dengan keputusan hidup yang hebat! Itulah orang yang telah semuanya digambarkan, betul?

30 Smartest Celebrities in Hollywood_23

24 - Jennifer Connelly

Bukan sahaja kajian kecantikan berambut coklat di Stanford dan Yale, dia juga berjaya mengambil dua bahasa di atas lidah ibunya. Dia adalah model yang sibuk dan pelakon kanak-kanak pada tahun-tahun yang lebih muda tetapi ini tidak menghalangnya memastikan dia mendapat pendidikan yang terbaik, dan selepas belajar selama dua tahun di Yale dalam bidang bahasa Inggeris, dia kemudiannya pergi ke Stanford untuk belajar drama.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_24

25 - Colin Firth

Dia panas. Itulah perkara pertama yang perlu anda ketahui mengenai Colin Firth. Perkara kedua yang patut anda ketahui adalah bahawa pelakon Inggeris ini sebenarnya adalah salah seorang lelaki paling pintar di Hollywood. Adakah anda tahu, sebagai contoh, bahawa dia sebenarnya menulis karya dalam bidang penyelidikan otak manusia? Kertas ini juga telah diterbitkan dalam jurnal Biologi Semasa dan di atas itu, beliau mengatakan bahawa masa dalam pendidikannya adalah beberapa tahun yang terbaik dalam hidupnya.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_25

26 - Famke Janssen

Bukan sekadar seorang pelakon yang hebat, Belanda ini juga boleh membanggakan latar belakang pendidikan yang mengagumkan dengan tempoh masa belajar di kedua-dua universiti di Amsterdam dan Amerika Syarikat. Columbia University adalah di mana dia pertama kali menghadiri pengajian kesusasteraan dan menulis, dan selepas itu dia juga belajar ekonomi! Tidak baik untuk isteri Liam Neeson dalam filem-filem yang diambil?

30 Smartest Celebrities in Hollywood_26

27 - Hugh Laurie

Walaupun tidak diketahui dengan cintanya di sekolah (sebenarnya, dia ditangkap, merokok, dan juga menipu pada ujian) dia adalah seorang lelaki yang pintar dan kemudian melanjutkan pelajaran di Eton College. Mengikut tradisi keluarga, beliau menghadiri beberapa kolej dan sekolah terbaik di UK dan kemudian belajar antropologi dan juga arkeologi. Pintar, betul? (Walaupun kita tahu bahawa sudah - anda tidak boleh sombong atau pasti diri sendiri jika anda tidak pandai!)

30 Smartest Celebrities in Hollywood_27

28 - Julia Stiles

Apabila dia menghadiri Columbia University pada tahun 2000, dia mempunyai sedikit masa yang sukar, sudah menjadi pelakon terkenal tetapi walaupun ini, dia masih meneruskan pengajiannya. Beliau menamatkan ijazah sarjana muda dalam bahasa Inggeris dan juga memenangi anugerah untuk pengajiannya. Bukan hanya itu tetapi dia juga telah diterbitkan dalam The Guardian pada bahagian feminisme ketika filem Mona Lisa Smile dibebaskan pada 2006.

30 Smartest Celebrities in Hollywood_28

29 - John Krasinski

Kami tahu lelaki ini paling baik untuk berada di The Office tetapi dia belajar di Brown University dan untuk tesis penderma, dia juga menulis permainan! Ia seolah-olah bahawa kajian teaternya pasti membuatnya bangga, dan dia dalam perjalanan untuk menjadi salah satu pelakon yang paling lucu pada zaman kita!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_29

30 - Lily Cole

Bukan hanya memperoleh gelar kelas pertama dari Cambridge University, model / pelakon ini dari Devon, England adalah pelajar kelas A untuk kebanyakan kehidupan belajarnya, malah akan mencapai tahap A dalam lima mata pelajaran yang berbeza. Dia kemudiannya mendapat tempat di Kings College di Cambridge tetapi ditangguhkan masuk dua kali, dan kemudian dia beralih ke History of Art, mengumpul dirinya yang pertama selepas tahun pertama!

30 Smartest Celebrities in Hollywood_30

Walaupun secara terang-terangan mengakui mengalami masa yang sukar apabila dia berada di Cambridge, dia pastinya berjaya melakukannya dan kini bukan sahaja dianggap cantik dan seorang pelakon yang hebat, tetapi seorang wanita muda yang sangat pintar juga!

Jadi di sana anda ada - 30 selebriti yang mungkin mengejutkan anda untuk belajar sebenarnya pintar pintar. Terdapat kesalahpahaman umum bahawa semua yang anda perlukan untuk menjadikannya di Hollywood adalah wajah yang cantik atau angka yang bagus! Hari-hari ini, otak benar-benar akan melihat anda sepanjang jalan jadi ingat anak-anak, sentiasa mengambil pendidikan anda dengan serius dan anda juga boleh menjadi salah satu dunia yang paling kritikal yang diiktiraf pelakon atau pelakon masa anda!

1
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 1 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:


map